Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

İSU uyardı! Bu şahısları sakın evinize sokmayın

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU), içme suyu kontrolü bahanesiyle ev ve iş yerlerine girmeye çalışan kişi ya da kişilere karşı vatandaşları uyardı.

Bu haberin fotoğrafı yok

İSU Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son günlerde bu tür girişimlerle ilgili çok sayıda ihbar alındığı belirtilerek kurumun hiçbir personelinin vatandaş talebi olmadan ev ya da iş yerlerinde su analizi yapmak üzere görevlendirilmediği vurgulandı.

İSU uyardı! Bu şahısları sakın evinize sokmayın
İSU uyardı! Bu şahısları sakın evinize sokmayın

ŞÜPHELİ BİR DURUMLA KARŞILAŞILMASI HALİNDE

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kocaeli il sınırları içerisindeki içme ve kullanma sularının standartlara uygunluk kontrolleri, gerçek ve tüzel kişilerin talepleri doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Talep üzerine, belirtilen adresten alınan numunelerin analizi, Merkez Laboratuvarımızda uluslararası standartlara uygun deney metotlarıyla yapılmaktadır. Analiz sonuçları kısa sürede tamamlanarak vatandaşlarımıza, talebe bağlı olarak şubelerimizden teslim edilmekte veya E-posta yoluyla iletilmektedir.

İSU uyardı! Bu şahısları sakın evinize sokmayın
İSU uyardı! Bu şahısları sakın evinize sokmayın

“İÇME SUYU KONTROLÜ YAPACAĞIZ” İDDİASI

Personelimiz talebiniz olmadan ve kurumsal kimliklerini, yetki belgelerini ibraz etmeden ev ve iş yerlerinizden kesinlikle numune almamaktadırlar. Bu nedenle, kendilerini İSU personeli olarak tanıtıp “içme suyu kontrolü yapacağız” iddiasıyla ev veya iş yerlerinize girmek isteyen kişilere itibar edilmemelidir. Şüpheli bir durumla karşılaşılması halinde, derhâl emniyet güçlerine ve 7/24 hizmet veren ALO 185 Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunulması önemlidir. Mümkünse bu kişilerin fotoğraflarının çekilerek kurumumuza bildirilmesi gerekmektedir. Tespit edilmesi durumunda, ilgili kişiler hakkında yasal işlem başlatılacaktır.”

İSU uyardı! Bu şahısları sakın evinize sokmayın