Kırıkkale’nin Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Güneş Apartmanı’nda çıkan yangında büyük bir facianın eşiğinden dönüldü. İtfaiye ekiplerinin başarılı müdahalesiyle 4 kişi ve bir papağan kurtarılırken, yangın sırasında yaşananlar duygusal anlara sahne oldu. Apartmanın 2. katında başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek tüm daireyi sardı. Çevredeki vatandaşlar, apartmandan yükselen yoğun dumanı fark ederek hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. Olay yerine kısa sürede itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

4 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI
Yangın sırasında evde bulunan A.Ç., S.Ç., A.E. ve E.E. isimli aynı aileden 4 kişi, itfaiye ekiplerinin özverili çalışmasıyla yangın merdiveni kullanılarak kurtarıldı. Dumandan etkilenen aile üyeleri, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

PAPAĞANA KALP MASAJI
Yangın sırasında evde bulunan bir papağan ise neredeyse hayatını kaybediyordu. Duman nedeniyle bilincini kaybeden papağan, İtfaiye Amiri Arap Taplaktepe’nin kalp masajı yapmasıyla hayata döndü. Taplaktepe’nin bu örnek davranışı, olay yerindekiler tarafından alkışlarla karşılandı. Papağanın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yangın sırasında apartmanda oturan diğer vatandaşlar da güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi. Yangının haberini alarak olay yerine gelen B.Ç. isimli bir kişi, kardeşinin evinin yanması nedeniyle fenalık geçirdi. Polis ve vatandaşlar, B.Ç.’yi sakinleştirerek destek oldu.

YANGIN SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR
İtfaiye ekiplerinin bir saat süren çabasıyla yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının ardından yangının çıkış nedeni hakkında inceleme başlatıldı. Yangında can kaybı yaşanmazken, evde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Bu olay, itfaiye ekiplerinin sadece insanları değil, tüm canlıları kurtarmak için gösterdikleri fedakârlığın bir kez daha altını çizdi. İtfaiye Amiri Taplaktepe’nin papağanı hayata döndürmek için yaptığı müdahale, günün kahramanlık hikayesi olarak hafızalara kazındı.