Her yıl geleneksel olarak Özel Bilgili Kültür Okulları tarafından organize edilen ve Kocaeli’nin en büyük iyilik organizasyonu olan Kış Şenliği bu sene 9. kez gerçekleştirildi. Geleneksel şenliğin bütün gelirleri bu kez AÇEV ile birlikte sosyal ve ekonomik koşullardan ötürü gelişimleri desteklenemeyen çocuklar ve anne babaların eğitiminde kullanılacak.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE EĞLENCELİ ZAMANLAR
Bu yıl şenlik kapsamında züccaciye, gıda, kırtasiye, yöresel ürünler, hediyelik eşyalar gibi geniş bir yelpazeye yayılan ve ziyaretçilerin alışverişine sunulan ürünlerin yanı sıra, tiyatro gösterileri, dansperformansları ve karaoke etkinlikleri de şenliğe farklı bir renk kattı. Şenliğe katılan misafirler hem AnneÇocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) destek oldular, hem de keyifli vakit geçirme fırsatı buldular.

STK VE VAKIFLAR İÇİN TOPLANAN YARDIMLAR
İlk olarak 2015 yılında başlattığılan geleneksel olarak her yıl kutlanan Kış Şenliği kapsamında
2015 Yılı: Lösev yararına 28 bin TL
2016 Yılı: Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği yararına 37 bin TL
2017 Yılı: Down Türkiye Derneği yararına 68 bin TL
2018 Yılı: Bir Dileğim Var Derneği yararına 83 bin TL
2019 Yılı: Otizm Vakfı yararına 104 bin TL

2021 Yılı: SMA hastası bir çocuğun yararına 128 bin TL
2022 Yılı: Kocaeli Anneleri Derneği yararına 180 bin TL
2023 Yılı: Okuma Sanatı Topluluğu yararına 260 bin TL bağış toplandı. Aynı zamanda yılın en iyi iyilik hareketi olarak seçilen şenlik ilgi odağı oldu.

DOĞRU BİR ÇALIŞMA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ
Genel Müdür İsmail Aydemir yaptığı konuşmada eğitime destek vermek için çalıştıklarını belirtirken şöyle konuştu;
“Her zamanki gibi heyecanlıyız. Ger seferinde ayrı bir heyecan yaşıyoruz. Bu fikir 2015’te ortaya çıktığında şenliğe dönüştü. İyilik bulaşıcıdır diye bir söz var. Bis eğitim kurumu olarak son 3 4 yıldır bu şenliği eğitim alanında kullanmak istiyoruz. Bizim alanımız bu.

Bunu çocuklara ve velilere anlattığımız zaman daha da heyecanlanıyorlar. Özellikle küçük yaş çocuklara ciddi yararları var. Çok güzel bir çalışma olduğunu düşündük. Doğru bir yer doğru bir çalışma olduğunu düşünüyoruz. Ben canı gönülden teşekkür ediyorum. Hepinizin emeğine sağlık. ”

FİNANSAL KAYNAKLARA DA İHTİYAÇ DUYUYORUZ
AÇEV İletişim Direktörü Asu Sanem Kaya da ihtiyaç sahibi çocuklar ve ailelerine eğitim verdiklerini ve zaman zaman finansal kaynaklara ihtiyaç duyduklarını belirtirken şu sözleri kullandı: “İlk başta bizi misafir ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. AÇEV tam 30 yıldır erken çocukluk için çalışıyor. İhtiyaç sahibi çocuklara ve ailelerini eğitim konusunda destekliyoruz.

ARI GİBİ ÇALIŞIYORLAR
Finansal kaynaklara da ihtiyaç duyuyoruz. O yüzden çok kıymetli bugün burada hepinizin toplanması. Bence bugün arı gibi çalışıyor çocuklar. AÇEV’in de standı burada destek vermek isterseniz bekliyoruz.

