Yılbaşının gelmesi, asgari ücrete zam gelmesi, mazota zam gelmesi gibi bazı etkenler otobüs fiyatlarına da zam gelecek mi sorunu akıllara getirdi. Kocaelifikir Gazetemize konuşan Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt otobüs fiyatları hakkında açıklama yaptı. Açıklamasında ise şunları dile getirdi:
%50 ZAM BİZE YETMİYOR
“Önce bir Yılbaşını görmemiz lazım. Asgari ücretle birlikte geleceği ön görülen ÖTV zammı, mazota zam, trafik sigortası gibi zamlar var. Biz önce zamları görelim, bunlarla aynı orantıda zam oranı toplanıp konuşulacak. Şimdilik %50 bir zam oranı varsayarsak bile. %50 zam yeterli olmaz”
ÖNCEDEN 1 LİTRE MOZOTLA 1 YOLCU TAŞIRDIK
“Rakamlar kurtarmıyor. Geçmişe dönüp kıyaslama yaparsak, 1litre 1 yolcu giderdi ama şimdi çok zor. Vatandaşlarımızda gelen zamdan ötürü haklı sonuçta özel sektörde bu işi götürebilmemiz mucize. Yani bugün bir markete girmemiz ile çıkmamız bir oluyor. Gözümüzü her gün yeni bir zam haberi ile açıyoruz, her gün farklı fiyatlar, bu aracın şoförünün de ailesi var. Sonra bize bir zamana kadar kazandığınızı sayın diyorlar biz önce yılbaşını, asgari ücreti görelim. ÖTV zammı gelecek deniyor onunla birlikte kesinleşeceğini düşünüyoruz”