Bu yüzden devlet hastanelerinde gönül rahatlığıyla tedavi olmaya giderim.
Taktir ederdim diyorum çünkü bugün duyduklarım karşısında şok oldum. Diş tedavisi için gittiğim Derince Ağız Diş Sağlığı Merkezi’de sıramı beklerken şahit olduğum doktorların hastalara karşı tutum ve davranışları içler acısıydı. Odaya giren veya girmeye çalışan veya bir şey sormak isteyen dayak yemişten beter oluyordu. Hareketler mi derseniz, aşağılar mı dersiniz neler neler. Biz kimleri tedavi ediyoruz diye yakınmalar. Oysaki sadece bilgi sormak veya danışmak için kibarca kapıda bekleyen vatandaşlar aşağılanmadan dışarı çıkmıyordu.
Bir doktor, kendisinden medet uman bir hasta soru sordu diye, ‘Biz kimleri tedavi ediyoruz. Kapa kapıyı kapa’. Gözlerini aç monitöre bak’ vs diye bağırmasına gerek var mı? Ben o hastalardan olsaydım. Kendimi tutabilir miydim bilemiyorum. Ama kesin sorardım, nasıl profilde hasta istersiniz? İlan verelim mi’ demeden kendimi alamazdım. Bu defa doktorları değil bu kaba davranışlar karşısında sakinliğini koruyan hastaları taktir ettim.
Her meslekte kaba insanlar var, her meslekte zorba insanlar var. Ama eğitimli insanların saygısızlığını ve kabalığını kabul edemiyorum. Acaba hoşgörü ve saygınlık eğitimle mi oluyor yoksa insanın içinde mi olması gerek? Eğer eğitimleyse doktorlara kim eğitim verecek.
YORUMLAR