İzmir’de kemik erimesi şüphesiyle tedavi altına alınan 13 yaşındaki bir çocuk, AIDS nedeniyle hayatını kaybetti. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, çocuğun babası tarafından istismara uğradığını duyurdu.

Bu olay, Türkiye gündeminde büyük yankı uyandırdı. Çocuğun babasının HIV testinin pozitif, annesinin ise negatif çıktığı öğrenildi. Söz konusu olayla ilgili soruşturma devam ederken, TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Zengin, çocuğun istismarına dair önemli açıklamalarda bulundu.
Zengin, “Bugün İzmir’de 13 yaşında bir erkek çocuğu babası tarafından istismara uğradı. Daha önce Tekirdağ’da Sıla bebek de benzer bir durumla karşılaştı. Anne, bu durumu daha önceden fark etmesine rağmen çocuğunu bırakmaya devam etti. Şimdi soruyorum, bu durumun sebebi sadece ekonomik mi? Çok katmanlı ve karmaşık bir sorunla karşı karşıya değil miyiz?” ifadelerini kullandı.
