Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

GAP Gazeteciler Cemiyeti Başkanı’ndan yalan haber ve şantaja karşı sert açıklama

GAP Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Canbek, gazeteci kimliği adı altında yalan haber yapan, şantaj ve iftira atanları kınadığını belirten bir bildiri yayımladı.

GAP Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Canbek, gazeteci kimliği adı altında

GAP Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Canbek, gazeteci kimliği adı altında yalan haber yapan, şantaj ve iftira atanları kınadığını belirten bir bildiri yayımladı. Canbek, yaptığı açıklamada, gazeteciliğin kamuoyunu doğru bilgilendirme sorumluluğunu taşıyan onurlu bir meslek olduğunu vurgulayarak, bazı kişilerin,(sözde gazetecilik) yaparak bu sorumluluğu kötüye kullandığını hem mesleğe hem de topluma zarar verdiğini ifade etti.

GAP Gazeteciler Cemiyeti Başkanı'ndan yalan haber ve şantaja karşı sert açıklama
GAP Gazeteciler Cemiyeti Başkanı’ndan yalan haber ve şantaja karşı sert açıklama

GAZETECİ DOĞRUYU AKTARMAKLA YÜKÜMLÜDÜR
Canbek, “Gazetecilik, toplumun haber alma hakkını savunmak ve doğruyu aktarmak ve söylemekle yükümlüdür. Ancak son dönemde bazı kişi yada grupların, bu kutsal mesleği kötüye kullanarak yalan haber yapması, şantajda bulunması ve iftira atması kabul edilemez. Bu tür davranışlar hem meslek ahlakına hem de hukuka aykırıdır. Gazetecilik adı altına bunu yapanları kınıyorum” dedi.

MESLEK ONURUNU KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Cemiyet Başkanı, Mehmet Canbek, gazetecilik adına yapılan bu tür eylemlerle mücadele edeceklerini belirterek, doğru haberin peşinden gitmeye ve meslek onurunu korumaya devam edeceklerini söyledi. Ayrıca, toplumu yanıltan kişilere karşı gerekli yasal işlemlerin Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, İlçe Belediye Başkanları ve Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban tarafından yapılması için çağrıda bulundu.
Gazetecilik mesleğinin toplumda güven gerektirdiğini belirten Canbek, son olarak, gerçek gazetecilerin her zaman doğruyu söyleyeceğini ve halkın güvenini, itibarini kazanmanın en değerli şey olduğunu belirtti.