Kış aylarında İçimizi ısıtacak ve bağışıklığımızı güçlendirecek bitki çaylarını aktarlardan öğrendik. Aktarlar, ıhlamur ve zencefili dilinden düşürmedi işte o öneriler:
ALİ CAMBAZ BAHARATÇI:
SOĞUK ALGINLIĞINA BİREBİR
“Karanfil ve çubuk tarçınla karıştırılıp içmesini tavsiye ederiz. Adayı çay karışık atom çayları, ıhlamur ve taze zencefilde beraber kullanılmasını tavsiye ederim. Hem şifalı hem de soğuk algınlığı için tavsiye ederim”.
EMİN ÖZCAN TOMURCUK AKTAR:
KUŞBURNUNA İLGİ ÇOK
“Şuan en çok vatandaşlar kuşburnunu alıyor. Biz de ıhlamur adaçayı, karışık hazırladığımız kış çayları, atom çaylarını öneriyoruz. Gripten korunmak, bağışıklık artırmak, direnç kazanmak için hepsine faydası var. Ayrıca Hibiskus, Hatmış çiçeği, macunlar bunlarında çok faydası bulunmakta” diyerek tavsiyelerde bulundu.
Peki hastalıklar Kocaeli vatandaşının kapısını çalmadan önce nasıl önlem alıyor, Doğal yöntemler kullananlar da var, ek tavsiye başvuranlar da işte cevaplar: Düzgün beslemeye çalışıyorum, ama kaçış yok. Grip olduk mu alıyoruz ilacı, Allah’a emanetim ben, Grip aşısı oldu ben” diyerek aldıkları önlemlerden bahsettiler işte o video: