Toyota Türkiye, Sakarya’daki fabrikasında çalışanlarının maaşlarına Ekim ayından itibaren geçerli olmak üzere zam yapma kararı aldı. Ekonomik gelişmeleri dikkate alarak gerçekleştirilen yeni ücret düzenlemesi ile operasyon çalışanlarına yüzde 17 ila yüzde 28 arasında zam uygulanırken, TM seviyesi için en düşük artış oranı yüzde 21 olarak belirlendi. Geçici operasyon çalışanlarının yeni maaşı ise 29 bin 154 lira olarak açıklandı.
Genellikle maaş düzenlemelerini her yıl nisan ayında yapan Toyota Türkiye, bu yıl Ekim ayında ek bir zam yapma kararı aldı. Yapılan düzenlemeyle maaşlara yüzde 11 ile 28 arasında değişen oranlarda artış sağlandı.
Son yıllarda Türkiye‘deki enflasyona karşı çözüm arayışlarını sürdüren Toyota Türkiye, ilk ara zam kararını 2022 yılı kasım ayında almıştı. Bu kararın ardından, 2023 yılı içinde temmuz ve kasım aylarında da benzer düzenlemelerle çalışan maaşlarında artış yapılmıştı. Nisan 2024’te yapılan standart zam ile en düşük çalışan maaşına yüzde 19 oranında artırma gerçekleştirilmesinin ardından, Ekim ayında tekrar zam kararı alındı.