Soğuk havada vücut direncini koruması zengin vitamin ve mineral içeri olan turşuyu Prof. Dr. Canan Karatay da kış reçetesinde bulundurulması gerektiğini söylerken, yıllarını bu işe vermiş, 3 kuşaktır işin içinde olan Zenginoğlu’nun dükkanına gidip say say faydalarını bitiremediğimiz turşu hakkında kış gelmeden sizler için bilgiler aldık.
En büyük faydasının bünyedeki iyi hücreleri beslediğini söyleyen turşu üreticisi Cenk Zengin, “Kötü huylu hücreleri yok ediyor. Salatalığa bakarsanız probiyotik özelliği var. Lahanaya bakarsanız B12 özelliği var. Pancar kansızlığa ve karaciğere iyi geliyor. Lahananın kendi özünde ki su çok önemli onun bünyeye daha çok faydası var. Vücudun direncini ayakta tutuyor. Bağırsak familyasına büyük faydası var”
KIŞIN YAZIN TURŞU SUYU
Özellikle turşu suyunun kanserden grip salgınına bir çok faydası olduğunu söyleyen Zengin, “Sadece kışın değil yazın da tüketilmesi gerekiyor. Yazın sıcaktan koruyor. Vücut terlediğinde tuz kaybına uğruyor, tuzsuz kalan vücudun dengesini sağlıyor “dedi.
LİMONLA YAPAN KENDİNİ KANDIRIR
Doğada bulunan her şeyin turşu olma özelliğinin olduğunu da söyleyen Zengin, “Çilekten turşu olmaz diye bir şey yok. Kavundan, erikten , balıktan hepsinden turşu yapıyoruz. Sadece mısır turşusunu önermiyorum çünkü daha olgunlaşmadan kapalı ambalajlara koyuluyor. Turşunun yapılışı sirke ve tuz başka hiç bir şey yok. Limondan yapanlar kendini kandırır. Limonla sadece seyretmelik olur. Turşu sirkeden yapılır” diye vurguladı.