AK Parti Kocaeli’nin 114. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi’ne Genel Başkanvekili İstanbul Milletvekili Özlem Zengin katılım sağladı
Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen danışma meclisinde konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın şunları söyledi;
MADEM Kİ YETMİYOR, DAHA BÜYÜĞÜNÜ YAPARIZ
“Az önce Şahin Başkan dedi ki fuaye alanı da dolu. İçeri giremediler. Kapılarda kaldılar. Dışarıdan izliyorlar. Beş bin kişilik salon yap dedi. Başımıza iş açtınız yani. Ama diyeceğim ki, AK Parti teşkilatlarına dar gelmeyecek salonu kim yapsın? Yaparız inşallah, onu da yaparız. Madem ki il başkanımız bu salon yetmiyor diyor, daha büyüğünü yaparız başkanım.
Allah’ın izniyle. Bizim zaten işimiz, gücümüz hizmet. Biz bir tek hizmet etmeyi biliriz. Çalışır dururuz. Arı gibi çalışmaya ant içtik. Ahdettik. Vatandaşımıza söz verdik. Milletimize söz verdik. Teşkilatımıza söz verdik. Dedik ki biz çalışırız. Biz çalışırız, yaparız. Onlar ne yapar? Onlar konuşur, onlar bozar. Yaparsa AK Parti yapar.
OLAN VAR OLMAYAN VAR
Şimdi değerli il başkanımız, kadın kolları başkanımız, gençlik kolları başkanımız çıktı sayılar verdiler. Başkanlarım olan var, olmayan var. Bırakın toplamını sadece gençlik kollarının üye sayısı kadar tüm ilde üyesi olmayan var. Tamam, nazar etme ne olur çalış senin de olur diyelim ama yine de o kadar söylemeyin hakikaten sıkıntı olacak. Çalışsınlar onların da olur. Orada olmuyor zaten gelsinler burada beraber yapalım.
KAPILARIMIZ AÇIK, GELİN ANLATALIM
Şahin Başkan da diyor ya gelin buraya burada öğretelim nasıl olacağını. Hakikaten kapılarımız sonuna kadar açık. Belediyecilik nasıl yapılır? Gelin anlatalım. Siz bizim belediyelerimizi aldınız. O belediyelere çivi çakmadınız. Yine beş sene sistem çalıştı. Şimdi yavaş yavaş artık arıza vermeye başlıyor. Tabii belediyecilik iş yapmamayı ayağı uzatıp yapmayı kaldırmaz. Sürekli şehir büyür. Yeni ihtiyaçlar doğar. Yeni şeyler yapmanız gerekir. Üzerine ilave etmeniz gerekir. Yerin altına, yerin üstüne denize, havaya, toprağa ormana her yere çalışmanız gerekir. Yatma yeri değil ki belediyeler. Çalışma yeri, emek ister, gayret ister. Dava, dert ister, dert. Bu sizin işiniz değil ki. Siz konuşur durursunuz.
SİZLER OLMASAYDI BUNLAR OLMAZDI
Size buradan söz veriyoruz. Yine gelin hep birlikte şu memleketi ayağa kaldırmak için çalışalım. Çeyrek asra varan mücadelemizde sizlerin sayesinde sizler olmasaydınız bunlar olmazdı. Ne şehrimiz ne ülkemiz ne de dünyada olup bitenlere ilişkin dahlimiz asla bu seviyede olamazdı. Her şeyin altında sizin imzanız var. Yapılan her yolda yapılan her köprüde götürülen her hizmette memlekette taş üzerine taş koyulan her yerde sizin imzanız var.
YA MASADASINIZ YA MENÜDESİNİZ
“Dünya büyük bir kırılma noktasından geçiyor. Ya masadasınız ya da menüdesiniz. Ama biz masada olduğumuzu gösterdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği sayesinde. Milletimizin teveccühü sayesinde. Sizler gibi yol arkadaşlarımız olduğu için rabbime sonsuz hamd ediyorum. İyi ki bizim teşkilatımızda çalışkan arkadaşlarımız var. Sizin dualarınız bizi ayakta tutuyor.”
