Anahtar Parti Kocaeli’de olağanüstü kongre kararının alındığının duyurulmasının ardından mevcut Kocaeli İl Başkanı Nurattin Bulut’un geri çekildiği biliniyordu.

ATAMA OLACAK İDDİASI
Kongre sürecinin başlaması beklenirken, kulislerde bu kez Çayırovalı Halil Keskinoğlu’nun il başkanlığına atanacağı konuşulmaya başladı. Parti tabanında ise bu iddia ciddi bir rahatsızlık oluşturdu. Partililer, genel merkezin Kocaeli’nin siyasi dinamiklerini yeterince okuyamadığını düşünürken, özellikle Kadın Kolları Başkanı Darıcalı Arzu Arslan ile İl Teşkilat Başkanı Gebzeli Bahadır Zile’nin görevde olmasına rağmen temsil adaletinin sağlanamadığı da ifade ediliyor.
Bir diğer tepki noktası ise Anahtar Parti’nin kuruluşunun üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Kocaeli’de hâlâ sağlam bir teşkilat kurulamaması. Kongreye gidilmemesinin gerekçesi olarak da teşkilatlanmanın tamamlanamaması ve delegasyonun oluşturulamaması gösteriliyor. Parti içinde huzursuzluğun arttığı bu süreçte gözler, genel merkezin Kocaeli ilçeleri arasındaki dengeyi gözetip gözetmeyeceğine çevrilmiş durumda.
