Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Köfteci Yusuf’tan “domuz eti” açıklaması! Bakanlığı suçladı

Köfteci Yusuf, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın domuz eti tespitine ilişkin iddialarını reddederek, ürünlerinde asla domuz eti kullanılmadığını açıkladı

Köfteci Yusuf, Tarım ve

Türkiye’de bir köfte zinciri, vatandaşlara domuz eti yedirme iddialarıyla gündeme geldi. Raporların ortaya çıkmasıyla birlikte tepkilerin odağı haline gelen Köfteci Yusuf, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan sakıncalı listede yer aldı. Marka, bu iddiaları yalanlayarak, ürünlerinde kesinlikle domuz eti bulunmadığını belirtti. Ayrıca, denetimlerin devam ettiğini ve durumun aydınlatılmaya çalışıldığını vurguladı.

OLUMSUZ ANALİZ SONUÇLARI VE PROSEDÜR HATALARI

Köfteci Yusuf, olumsuz analiz sonuçlarının normal prosedüre göre hızlı bir şekilde ilgili şubeye bildirilmesi gerektiğini ifade etti. İlk analiz sonuçlarından 18 Mart 2024’te haberdar olduklarını, bunun usulsüz bir durum olduğunu dile getirdiler. Analizlerde alınan numunelerin, hem çiğ hem de pişmiş ürünlerden şahit numune alınmadan yapıldığını ve bu durumun sonuçları etkilediğini savundular.

TEK MERKEZDE ÜRETİM VE DENETİM BULGULARI

Köfteci Yusuf, tek merkezde üretim yaptıklarını ve ürünlerin tespit edilen şubelerde üretilmediğini belirterek, bu durumda tüm şubelerde benzer olumsuzluklar yaşanmasının mümkün olmadığını ifade etti. Son olarak, Tarım İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını, tesislerinin hijyen koşullarının uygun olduğunu açıkladılar.

KAYNAK: SONDAKİKA.COM