Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Sinan Ateş davası sanıklarından Serdar Öktem öldürüldü

Sinan Ateş cinayetine ilişkin davada yargılanması süren MHP’li avukat Serdar Öktem, aracına düzenlenen suikastta öldürüldü.

Bu haberin fotoğrafı yok

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davada yargılanması devam eden MHP’li avukat Serdar Öktem bugün akşam saatlerinde Şişli Gayrettepe’de silahlı saldırıya uğradı.

Aracının içinde kurşun yağmuruna tutulan Öktem, olay yerine sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca görevlendirilen bir başsavcıvekili, bir savcı inceleme yaptı.

Sinan Ateş davası sanıklarından Serdar Öktem öldürüldü
Sinan Ateş davası sanıklarından Serdar Öktem öldürüldü

HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ

Serdar Öktem, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Öktem, Sinan Ateş cinayeti dosyası kapsamında bir süre tutuklu kalmıştı. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 5. Ceza Dairesi dün, Sinan Ateş’in öldürülmeden önce hakkındaki bazı bilgileri temin etmek suçlamasıyla yargılanan, aralarında eski Ülkü Ocakları yöneticilerinin de olduğu dava ile Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Ateş’in öldürülmesine ilişkin MHP’li avukat Serdar Öktem ile eski Cinayet Büro Amiri’nin yargılandığı davanın birleştirilmesine karar vermişti.

Sinan Ateş davası sanıklarından Serdar Öktem öldürüldü
Sinan Ateş davası sanıklarından Serdar Öktem öldürüldü

Ayşe Ateş’ten açıklama

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Serdar Öktem’in silahlı saldırıya uğraması sonrasında X hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Katıldığım son duruşmada Sinan Ateş suikastine karışıp soruşturma ve kovuşturma süreci boyunca hakkında kuvvetli şüphe veya maddi delil bulunan, hüküm giyen ya da kovuşturması devam eden şahıslardan özellikle Doğukan Çep, Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve Serdar Öktem’in can güvenliğinin sağlanması gerektiğini mahkeme heyetine iletmiştim. Çünkü süreç artık kamuoyunun gözü önünde ilerlemiyordu ve arka planda sıcak gelişmeler yaşanıyordu. Özellikle Serdar Öktem’in Apple’dan cihaz bilgilerinin gelmesi önemliydi ve devam eden diğer soruşturma dosyasında Sinan Ateş suikastine ilişkin yer alan iddialar çok ciddiydi.

Zamanın beni haklı çıkarmasını değil adaletin yerini bulmasını istiyorum. Ne kadar alçak da olsalar insanlıktan nasiplerini almamış da olsalar eli kanlı katillerin can güvenliğinin sağlanması bu siyasi cinayetin aydınlatılması noktasında önem arz ediyor. Çünkü hepsi konuşacak ve bu siyasi cinayeti onlara ihale eden asıl canilerin adını verecek.”