MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara’da partisinin “Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 20. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni’nde konuştu. Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şöyle:
TOKALAŞMA AÇIKLAMASI
Bahçeli, 1 Ekim günü TBMM’nin açıldığını ve Cumhurbaşkanı’nın yaptığı konuşmada TBMM’de bir dayanışmanın, huzurun öngörülecek bir davetini sunduğunu belirtti. Bahçeli, “Böyle bir davetten sonra Cumhur İttifakı’nın bileşeni olan MHP’nin Genel Başkanı olarak bu çağrısına adım atmak bana düşen en önemli görevdir” dedi.
MHP’NİN DURUŞU
Bahçeli, MHP’nin fikriyatını kabul etmediği, yıllardır Türkiye’nin birçok konusunda PKK terörünün uzantıları şeklinde ifadelerde bulunanların yanına gitmek suretiyle ellerini sıkmadığını belirtti. Bahçeli, “Bu çağrıya dayalı bir kaynaştırıcı, birleştirici ve Türkiye partisi olma vasfının işareti olarak görülmelidir” dedi.
SEÇİM VE SİYASET
Bahçeli, seçimden ziyade Türkiye’nin meselelerini çözebilecek bir çabanın içerisinde tüm partilerle beraber hareket etmekte yarar olduğunu belirtti. Bahçeli, “Önce Türkiye, sonra partim” demeleri, sonra da göreve talip olmalarının en akılcı yol olduğunu söyledi.
SİNAN ATEŞ DAVASI
Bahçeli, yargının kararına saygı duyduğunu ancak MHP‘nin ve Ülkü Ocakları’nın sorgulanması, kötülenmesi, kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırılması için gayret gösteren bakış açılarını da kınadığını belirtti. Bahçeli, Türk adaletinde bunların olmaması gerektiğini söyledi.
ÜLKÜCÜ KİMLİĞİ
Bahçeli, bazılarının Ülkücü kimliği taşımakla beraber mahkemelere katıldığını ve MHP’nin sorgulanmasına seyirci kaldığını belirtti. Bahçeli, bu davranışın üzücü olduğunu söyledi.
KAYNAK: SÖZCÜ