Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Yemek zinciri açılışında İsrail’i protesto eden Öğretim görevlisi saldırıya uğradı

Rize’nin Merkez Çarşı Mahallesi’nde bulunan bir AVM’deki Burger King şubesinin açılışında, Artvin Çoruh Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam, İsrail’i protesto ederek “Kahrolsun İsrail” sloganı attı

Rize’nin Merkez Çarşı Mahallesi’nde

Artvin Çoruh Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam, İsrail’i protesto ederek “Kahrolsun İsrail” sloganı attı. Bu eylemin ardından, Sağlam yaklaşık on kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

Sağlam, olay anını şu şekilde anlattı: “Bankadan para çekerken açılışı gördüm ve ‘Kahrolsun İsrail’ diye bağırdım. Ancak orada bulunan İsrail yandaşları bana saldırdı. Yola kadar takip ettiler ve dövdüler. Kulaklarım patladı, burnum kırıldı.”

Saldırı sonrası Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Sağlam, burada tedavi altına alındı. Sağlam’ın vücudunda darp izleri olduğu ve kulak zarının patladığı belirtildi. Saldırganlardan şikayetçi olan Sağlam, karakola giderek ifade verdi.

Kemal Sağlam, yaşadığı saldırının kendisini derinden etkilediğini belirterek, “Böyle bir Müslüman ülkede, Rize’de bana bunların yapılması kalbimi paramparça etti. Allah onları da İsrail ile birlikte kahrı perişan etsin inşallah,” dedi.

Açılışa AKP’li yetkililer ve bürokratlar da katıldı. Açılış, dualarla gerçekleştirildi ve AKP’li İl Genel Meclisi Başkanı Ali İmran Büyük, etkinliğe çelenk gönderdi.

Eğitim Bir-Sen, yaşanan olayla ilgili bir açıklama yaparak, “İsrail’in sürdürdüğü soykırım devam ederken, böyle bir markanın açılışına katılmak vicdan ve bilinç düzeyinde derin soruları beraberinde getiriyor,” ifadelerini kullandı. Açıklamada, bu tür markaların arkasındaki finansörlerin, Müslüman coğrafyalara yönelik zulümlerin destekleyicisi olduğu vurgulandı.