Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit Alikahya Mahallesi’nde yürütülen üstyapı yenileme çalışmaları, Sanayici Caddesi’ne modern bir görünüm kazandırdı. Çalışmalar kapsamında caddeye dekoratif LED aydınlatma direkleri ve yenilenen kaldırımlar monte edildi.
20 MİLYON TL’YE YAKIN MALİYETLE YENİLENDİ
Sakıp Sabancı Caddesi ile Akarsu Caddesi arasında bulunan Sanayici Caddesi, 20 milyon TL’ye yakın maliyetle yenilendi. Cadde, bölgedeki fabrikalara ve konutlara ulaşımı kolaylaştırdı ve İzmit’in prestij caddelerinden biri haline geldi.
4 BİN 240 TON ASFALT VE 4 BİN 500 METREKARE BETON TRETUVAR
Yenileme çalışmalarında toplamda 4 bin 240 ton asfalt kullanıldı. Kaldırımlar için 4 bin 500 metrekare baskı beton tretuvar döşemesi yapıldı. Elektrik altyapısı da tamamen yer altına alınarak, 2 bin 500 metre uzunluğunda yeni hat döşendi.
ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN DEKORATİF LED AYDINLATMA DİREKLERİ
Cadde boyunca 24 adet galvanizli çelik aydınlatma direği ve 28 adet dekoratif LED aydınlatma direği yerleştirildi. Bu sayede caddeye görsel zenginlik katıldı ve enerji tasarrufu sağlandı. Önümüzdeki günlerde yol çizgilerinin de çekileceği Sanayici Caddesi, modern şehircilik anlayışına katkı sunuyor.