Özel, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı verimli telefon görüşmesini ve Filistin’e gerçekleştireceği ziyareti duyurdu.
“Bir Sonraki Toplantımız Ramallah’ta Yapılmalıdır”
Özgür Özel, Filistin’deki gelişmelerin umut verici olduğunu, özellikle İspanya’daki Filistin büyükelçisinin göreve başlaması ve İrlanda ile Belçika’nın Filistin’i tanımasının memnuniyetle karşılandığını ifade etti. Özel, Sosyalist Enternasyonal’ın Orta Doğu Komitesi’nin Gazze’de acil ateşkes sağlanması, insani yardımların geçişine izin verilmesi ve rehinelerin serbest bırakılması için aktif girişimlerde bulunması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bir sonraki toplantının Ramallah’ta yapılmasını önerdi.
ABD’ye Çağrı: “Ayşenur’a Karşı Sorumluluklarını Yerine Getirmelidir”
Özgür Özel, İsrail’in Filistin’e saldırılarının bir yıldır sürdüğünü ve Gazze’de 41 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini belirtti. Amerika’dan Filistin’e giderek protestolara katılan Türk ve ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin İsrail askerlerince öldürülmesine değinen Özel, ABD yönetiminin bu konuda pasif kaldığını söyledi. Özel, ABD’nin Ayşenur’a karşı sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurguladı ve Sosyalist Enternasyonal’in sol, sosyalist çizgideki aktivistlere sahip çıkması gerektiğini ifade etti.
Kaynak :Son dakika