Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kandıralılar Fındık hasadı sonrası stresi İstanbul gezisinde attılar

Kandıra – Katçalı Köyü sakinleri yorucu geçen fındık hasadı sonrası, Köy Derneği tarafından organize edilen kültür gezisi ile İstanbul’un tarihini ve kültürünü tanıma fırsatı buldu.

Kandıra – Katçalı Köyü sakinleri yorucu geçen fındık hasadı sonrası,

Birlik, beraberlik ve dayanışmanın artması adına organize edilen programlarla Kocaeli’de adından sıkça söz ettiren Kandıra İlçesine bağlı Katçalı Köyü, kültür gezileri çerçevesinde ilk turlarını İstanbul’un tarihi, turistik alanları ve camilerine düzenlendi. Rehber eşliğinde başlayan İstanbul gezisinde vatandaşlar ilk olarak; Görkemli mimarisiyle İstanbul’un yeni sembollerinden biri haline gelen, aynı zamanda Türkiye’nin en modern külliyesi olan asrın mührü Büyük Çamlıca Camisi’ni ziyaret ederek gezi programlarına b aşladılar. Burada kılınan sabah namazının ardından, İstanbul’un manevi önderlerinden Aziz Mahmud Hüdayi Hz. Türbesini ziyaret ettiler.

Anadolu yakası ziyaretlerini bitiren Katçalı Köyü sakinleri; Avrupa yakasında ilk ziyaretlerini İstanbul’un manevi Sultanı, peygamberimiz Hz. Muhammed’in sancaktarı ve sahabesi Ebu Eyyûb el-Ensarî’nin türbesini ve Eyüp Sultan Cami’ni ardından  Pierre Loti Tepesi, Fatih Camii ve İstanbul’un Fatihi Sultan Mehmet Han türbesini, Sultan Ahmet Camii, Ayasofya Camii, Gülhane Parkı, Mısır Çarşısı ve Eminönü meydanını gezdiler. Düzenlenen kültür gezisi ile oldukça keyifli dakikalar geçiren Katçalı Köyü sakinleri, manevi dünyalarına lezzet kattılar.

 

Kaynak :Haber Bülteni