Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

İBB soruşturmasında 9 tutuklama talebi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yedinci dalga operasyonda gözaltına alınan 24 kişi adliyeye sevk edildi. İETT Genel Müdürü İrfan Demet hakkında adli kontrol talep eden isimler arasında. Aralarında İrfan Demet’in de olduğu 16 kişi adli kontrolle serbest bırakılırken tutuklama talep edilen 9 kişi hakkında karar bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yedinci dalga operasyonda gözaltına alınan 24

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İETT ve İSFALT ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheli, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İBB soruşturmasında 9 tutuklama talebi

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER GÖZALTINDA

Gözaltına alınanlar arasında İETT Genel Müdürü İrfan Demet, İSFALT Genel Müdür Yardımcısı Levent Tunca, İETT ve İSFALT’ta çeşitli görevlerde bulunan yöneticiler ile eski İSFALT Genel Müdürü Burak Sırali de yer alıyor.

İBB soruşturmasında 9 tutuklama talebi

9 KİŞİ İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ

Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra adliyeye sevk edilen 24 kişiden 9’u için tutuklama, 16’sı için ise adli kontrol talep edildi.

Adli kontrolle serbest bırakılanlar arasında İETT Genel Müdürü İrfan Demet de bulunuyor. 9 kişi hakkında ise hâlâ karar bekleniyor.

İBB soruşturmasında 9 tutuklama talebi

SORUŞTURMA SÜRECİ SÜRÜYOR

İhaleye fesat karıştırma suçlamalarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında delillerin değerlendirilmesine devam ediliyor. Soruşturmanın ilerleyen günlerde genişleyebileceği belirtiliyor.