Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Alisya Bahar Candan’ın da aralarında bulunduğu bazı tutuklu sanıklar hazır bulundu. Duruşmada, Gülnihal Çiçek ve diğer tutuksuz sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları da yer aldı. Müştekilerin beyanları ve sanıkların savunmaları alındıktan sonra mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Bu karara göre, Alisya Bahar Candan dahil tutuklu 6 sanığın tahliyesine karar verildi.
SAZAN SARMALI SUÇLAMASI
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 38 müşteki, 1 müşteki sanık, Gülnihal Çiçek ve Alisya Bahar Candan’ın da aralarında bulunduğu 21 sanık yer alıyordu. İddianamede, Onur Apaydın ve İlker Oflu’nun şebekenin elebaşları olduğu ve dolandırıcılık ile tefecilik suçlarından gelir elde etmek amacıyla organize bir suç örgütü kurdukları belirtiliyordu. Sanıkların “sazan sarmalı” olarak bilinen dolandırıcılık yöntemini kullandıkları ifade ediliyordu.
YÜKSEK HAPİS CEZASI TALEBİ
Alisya Bahar Candan için “suç örgütüne üye olmak” ve “dolandırıcılık” suçlarından 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Ablası Gülnihal Çiçek ise aynı suçlardan 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyordu. Mahkeme, Alisya Bahar Candan’ın tahliyesine karar vererek, dosyadaki delilleri değerlendirdi. Nihal Candan, kardeşinin tahliye haberini ailesine verirken “Söylemiştim, tahliye, çok mutluyum” ifadelerini kullandı.
KAYNAK: SONDAKİKA.COM