Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Namusun üzerine yemin ettin Yaşar Kardaş!

Bugün Uzun yıllar boyunca İzmit Belediyesi’nde çalışan, emek veren ve

Bugün Uzun yıllar boyunca İzmit Belediyesi’nde çalışan, emek veren ve son düzlükte hakkını alamayarak baskıyla istifaya zorlanan Hüseyin Ergül’ün belediyeye açtığı davanın duruşmasını takip ettim…

İlk duruşmada İzmit Belediyesi’nin avukatları talepte bulunarak basını içeriye almadı, yine aynı senaryo yaşandı!

Duruşmayı takip edemedik ama tabi ki içeriğinden bir şekilde haberdar olduk ve haberleştirdik…

Ergül’ün aleyhine şahitlik yapan isimler bugün bir önceki duruşmaya göre artı üç isimdi!

Bu savunmalara niye ihtiyaçları olduğunu ise merak ettim, çünkü bütün ifadelerde ‘Haberim yok, bilgim yok, konuya hakim değilim’ diyerek duruşmanın seyrine hiçbir katkısı olmayacak sözler söylenmiş!

Fakat İzmit Belediyesi’nin gözbebeği Yaşar Kardaş biraz daha ileri gitmiş açıklamalarında!

Şerefi ve namusu üzerine yemin ederek başladığı konuşmasında Ergül’ü itibarsızlaştırmak için ağzına gelen bütün işe yaramaz bilgileri vermiş!

Tazminatını alamayan Ergül için, başkanın o dönemki kafa karışıklığını kişiselleştirdiğini, giysi yardımından yakındığını, işe adam sokamadığı için tepki gösterdiğini söylemiş!

Bu söylenenlerin hiçbiri ise tazminatını neden alamadığını açıklığa kavuşturmamakla beraber insanın aklıyla alay etmeye çalışmaktır!

***

Sayın Kardaş bir de öyle bir laf etmiş ki gören okuyan da Hüseyin Ergül’ün AK Parti’ye çalıştığı ve başkana ihanet ettiği için işten uzaklaştırıldığını düşünür…

Kardaş “Davacı şoför olmasından öte belediyede ağırlığı olan bir personeldi. Bu sebeple ayrılışlarının arasında siyasi durumların da olacağını düşünüyorum. Bir önceki seçimde başkanın karşısındaki aday için çalışmalar yapmıştı.” diyerek kendi vicdansızlığını resmen gözler önüne serdi!

***

Bir önceki dediği seçim 2019 yerel seçimi mi? başkanın rakibi AK Partili Sibel Gönül mü? ya da 2024 seçimlerindeki rakip AK Partili Muharrem Tutuş mu?

Bu cümleyi ne için kurdu biliyor musunuz? Hüseyin Ergül’ün işten ayrılmasının ardından CHP içerisinde gerçekleşen ön seçim için!

***

CHP’de gerçekleşen ön seçimde belediyeden ayrılalı çok olan  Ergül, parti içeresindeki yarışta Hakan Tanta’yı destekleyen bir açıklama yaptı…

Hüseyin Ergül’ün istifasını duyurmasının tarihi 11 Ağustos 2023!

Parti için ön seçim tarihi ise 19 Ocak 2024!

Baskılarla işinden olan Ergül’ü ise baskı gördüğü Hürriyet’i değil de Hakan Tanta’ya desteğini açıkladığı için ihanetle suçlayan kişi  o dönem partisi bile belli olamayan Yaşar Kardaş!

Kardaş bu açıklama ile yaşadığı akıl tutulmasının fark edilmeyeceğini sanmış…

her iki tarihte yaşanan olayı da haberleştirdiğimiz için bunları zaten arşivden bulabilirsiniz!

Peki, ön seçim zamanı daha CHP’ye bile üye olmayan, sessiz sedasız İYİ Parti’yi bırakma yolunda olan Kardaş hangi kafayla bugünkü açıklamayı yaparak Ergül’ü resmen ihanetle suçluyor!

Bu açıkça YALANCI ŞAHİTLİKTİR!

Mahkemeye çıkıp şerefi ve namusu üzerine yemin edip bu açıklamaları yapmayı kendisine yediren Kardaş’ı tebrik ediyorum…

Tazminatını almak için hakkını yasal yollarla arayan Ergül’ü karalamak, konuyu saptırmak için elinden geleni ardında koymamış!

Fakat bu komik açıklamaların adalet arayışı sürecine etki edeceğini düşünmüyorum!

***

Demokrasinin cirit attığı bir parti olan CHP’de kendileri dışında bir ismi destekleyen kişileri resmen kırmızı bir çarpı ile işaretlemişler!

Çünkü Fatma Kaplan Hürriyet dahil  yanındaki isimlerin hiçbiri CHP’ye bağlılığı olan, kökleri sağlam olan isimler değil!

Parti için değil kendi şahsi hırsları için çalışan, gerekirse bu yolda önüne çıkan herkesi ekarte etmek için hunharca saldıran bir anlayışla hareket ediyorlar

Ya bizi desteklersin ya da kara listeye yazılır yarın öbür gün hesabını verirsin kafası ile yaşıyorlar!

CHP Kocaeli içerisinde süren savaş da aslında bunun bir örneği…

Hürriyet’in yanında Sindirilmiş bir il başkanı, makam vaat ettiği bir ilçe başkanı var!

Bu ekiple  milletvekillerine de partisinin belediye başkanlarına da bu kenti dar etmeye çalışan başkan hakkını arayan herkesin de üzerinden silindir gibi geçmek istiyor!

Bunun yanında Hürriyet’in bu hırçın davranışlarını onaylamasa da resmen ondan korkan bazı isimler bu düzenin böyle devam etmesini umuyor!

Ama o düzen de bu kafasına göre adam doğramalar da illaki bitecek!

O zaman siz kukla olduğunuzla kalacaksınız, bazıları da haklılığıyla…

***

 

Hüseyin Ergül’ün davasının ardından ben de İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in şikayeti üzerine yine ifade vermeye gittim!

Yazdığım bütün köşeler için ayrı ayrı şikayetçi olmuş, kendisine hakaret ettiğimi ve küçük düşürdüğümü söylemiş…

Her gün polislerle telefonda mesai yaptırıyor bana…

sürekli ifadeye çağırılmanın beni yoracağını ve bıktıracağını düşündüğü için abandıkça abanıyor…

Değil her hafta her gün de ifade vermeye gitsem senin bu kente yaraşır bir başkan olduğunu kabul etmeyeceğime göre bu çırpınışlar boşadır!

Sana söyledim bir korkum, çekincem yok düşüncem net ve bu saatten sonra asla ama asla değişmeyecek!

Sadece ben değil, sırayla herkese böyle musallat olacaksın gibi geliyor bana…

İyice kendini kaybettin, öfkeni kontrol et, sataşmak için sataşma, biraz ağırlığın olsun, kendine çeki düzen ver!

O koltuk gittikten sonra insanlar seni böyle hatırlamasın!