Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

TÜPRAŞ işçileri imzalanan sözleşmeyi kabul etmedi: CHP’lilerden tam destek!

TÜPRAŞ işçileri imzalanan sözleşmenin ardından duruma tepki göstererek yürüyüş yaptı, polis barikatını aştı. CHP’liler ise alanda işçiye destek için bulundu.

TÜPRAŞ işçileri imzalanan sözleşmenin ardından duruma tepki göstererek yürüyüş yaptı,

TÜPRAŞ’ta örgütlü Petrol İş Sendikası’nın yüzde 70 talebine karşın işveren en son yüzde 30 önermiş, görüşmeler dün çıkmaza girmişti. Ancak bu sabaha karşı ilk 6 ay için yüzde 35 zam teklifinde anlaşma sağlandığı açıklandı.

TÜPRAŞ işçileri imzalanan sözleşmeyi kabul etmedi: CHP'lilerden tam destek!

İkinci 6 ay için yüzde 24, diğer 6 aylık dönemler için TÜFE artı 4, TÜFE, TÜFE artı 6 ve TÜFE oranlarında imzalanan zam oranları çalışanları memnun etmedi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne bağlı çevik kuvvet ekipleri alanda önlemlerini aldı. Polisin çıkan arbede esnasında işçilere biber gazı sıktığı da öğrenildi. CHP Kocaeli temsilcileri ise alanda işçilere destek için bulundu.

SEFALETE BOYUN EĞMİYOR

CHP Kocaeli İl Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; Güne emekçimizin haklı mücadelesiyle başladık! #Tüpraş işçileri kendilerine sorulmadan sözleşmenin imzalanmasını kabul etmiyor, sefalete boyun eğmiyor!

Sözleşmenin ek protokolle yenilenmesini istiyor! Bilinçle, inatla ve kararlılıkla, örgütlü mücadeleyi hep birlikte büyüteceğiz! İnsanca bir yaşam için direnen #Tüpraş işçilerinin yanındayız!”