Bilindiği gibi KASKF’nin kongresi normal şartlar altında 3 Mayıs tarihinde yapılacaktı. Ancak Murat Aydın’ın karşısına rakip çıkan Mevlüt Ağra’nın adaylık başvurusunun kabul edilmediği, imzaların geçerli olmadığı açıklanınca ortalık karıştı.

MEVLÜT AĞRA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU
Ağra, Kocaeli Adliyesine giderek Murat Aydın’ın adaylığı için atılan imzalardan bazılarının imza sahibine ait olmadığını iddia etti, suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine KASKF’den her iki listenin de kabul edilmediği, kongrenin ilerleyen tarihlerde yapılacağına dair açıklama yapıldı. Sonrasında o tarih 17 Mayıs olarak açıklandı.
KANPARA: SİZE KIYAK YAPANLA ÇAY ÇORBA İÇTİNİZ…
Tarih yaklaştıkça amatör sporda açıklamalar artıyor, tansiyon yükseliyor. Bekirpaşa bölgesinin önemli kulüplerinden Bağdatspor kulübünün genç başkanı Burak Kanpara sert açıklamalar yaptı. Sosyal medya hesabından Murat Aydın’a yüklenen Kanpara şunları yazdı:
“Hakemler Derneği, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, kına yakın hepiniz!
Yine İzmit’ten merkezden hiçbir takım çıkamadı. Amatör futbolla siyaseti birbirine soktunuz, istediğiniz takıma ziyaret yapıp sizden olmayan, doğruyu savunan her takıma bu ilin takımı değilmiş gibi davrandınız. Size kıyak yapanla çay çorba içtiniz, yapmayanlara selam vermediniz.

“ÇEKİN PİS ELLERİNİZİ…”
Geçen sene benim her maçıma gelen federasyon başkanı bu sene sadece kupa törenimize geldi. Neden bu sene bir maçımıza gelmedi acaba? Bu saatten sonra bırakın maçıma gelmeyi Mehmet Ali Paşa mahallesine su içmeye gelmesin.
Federasyon ticaret merkezi değil hizmet etme yeridir. Federasyon seçimlerinde İzmitliyim deyip de Murat Aydın’a oy veren kim varsa bu ile, bu ilçeye ihanet eder. Çekin pis ellerinizi Kocaeli Amatör futbolundan!”
