Boşanmaların artmasını eleştiren Erdoğan, “Gençler nedense evlenmiyor, boşanmalar artıyor. Erkekler kızlara karşı, kızlar erkeklere karşı evlilikte çok sıkıntılı. Kızlara erkek, erkeklere kız beğendiremiyoruz. Bunu aşmamız lazım…Ben 25 yaşında evlendim. Ama şimdi bakıyoruz; 30, 35, 40… alıp başını gidiyor. Bir an önce evliliği yapmak lazım” ifadelerini kullandı.
SOKAĞA SORDUK
Erdoğan’ın bu sözleri sosyal medyada geniş yankı buldu. Gençler o sözlerin ardından art arda paylaşımlarda bulunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi. Biz de gerçekten gençler birbirini beğenmiyor mu? yoksa evlilik kararı almamalarının başka nedenleri de var mı diye sokağa indik. Kocaeli Fikir mikrofonlarına konuşan vatandaşlar ‘Dış görünüşten çok karakter’ diyerek, maddi sorunların da ilişkide etkili olduğunu söyledi.
İşte gelen bazı cevaplar;
“Göze hitap etmeyince kalbe de hitap etmiyor. Yemek gibi düşünün, yemeğin yüzünü beğenirseniz yemek istersiniz ama beğenmezseniz içinizden gelmez. Karakteri kötüyse dış görünüşün bir anlamı kalmaz. Evlilik sadece dış görünüş ile alakalı değil, dış görünüş sadece bir başlangıç sürecidir.”

MADDİYAT ÖNEMLİ
“Davul bile dengi dengine diyorlar ya o şekilde bence. Maddiyat da boşanmaları arttırıyor, ama genelde anlaşamayanlar çok oluyor, devrimiz dönemimiz belli takılanlar oluyor. Boşanmaların artması bakımsızlıktan değil kesinlikle maddiyattan. Benim 3 çocuğum var ne bir destek var ne başka bir şey.”

DIŞ GÖRÜNÜŞ ÖNEMLİ DEĞİL
“Benim sevgililerimin hepsi çirkindi zaten o yüzden katılmıyorum dış görünüş önemli değil. Bir noktada katılıyorum, fikir edinmek açısından dış görünüş önemli ama tamamen yanıltıcı da olabilir.”
