Bugün, Kocaeli Üniversitesi öğrencileri İzmit yürüyüş yolunda bir araya gelerek eylem gerçekleştirdi. Polisler barikatlar kurdu. Yüzlerce öğrencinin katıldığı etkinlikte, pankartlar açarak yasaklara karşı durdular. Eyleme katılan öğrencilere çevredeki vatandaşlar alkışlarla destek verdi.

ÖNCEKİ EYLEMLER VE GÖZALTILAR
Dün, Kocaeli Üniversitesi’nin Umuttepe Kampüsü A Girişi önünde başlayan eylemlerde, öğrenciler İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Bu sırada polisler, öğrencilerin geçişini engellemek için barikat kurdu. Barikatı aşmaya çalışan öğrencilerden 6’sı gözaltına alınırken, 2 öğrenci de yaralandı. Bugün sabah saatlerinde serbest bırakılan öğrenciler, CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko ve İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan tarafından desteklendi.

ÇARŞIDA YENİ EYLEM
Öğrenciler, akşam saatlerinde eylemlerine İzmit Çarşı’da devam etme kararı aldı. Belediye İş Hanı önünde toplanan kalabalık, daha sonra yürüyüşe geçerek taleplerini bir kez daha dile getirdi. Bu eylemler, öğrencilerin dayanışma ruhunu ve hak arayışlarını gözler önüne seriyor.

