Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Akaryakıt fiyatlarına bu gece dev zam geliyor!

İsrail ve İran arasında yaşanan çatışmaların ardından tavan yapan brent petrol fiyatları, akaryakıt grubuna peş peşe zamların yapılmasına neden oluyor. Geçtiğimiz hafta benzin ve motorin fiyatlarında artış görülürken, bu gece yarısında itibaren motorinin litre fiyatına 1,7 TL’lik bir zam daha yapılacağı öğrenildi.

İsrail ve İran arasında

Orta Doğu’da artan gerilim, brent petrol fiyatlarının hızlıca 75 dolara fırlamasına neden oldu. Benzine yapılan zamların ardından motorin fiyatlarında beklenen zam da bu gece pompaya yansıyacak. Akaryakıt sektörü kaynaklarına göre gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde motorinin litresinde 1,7 TL artışa gidilecek.

Akaryakıt fiyatlarına bu gece dev zam geliyor!

HÜRMÜZ BOĞAZI KAPANIRSA REKOR KIRACAK!

Petrolün yüzde 20’sinin doğalgazın ise önemli bir kısmının geçtiği, İran ve Umman arasında bulunan Hürmüz Boğazı’nın kapatılması halinde brent petrolün varil fiyatının 150 doları geçerek rekor kırabileceği tahmin ediliyor.

Akaryakıt fiyatlarına bu gece dev zam geliyor!

BENZİN FİYATI YÜZDE 7 ARTIYOR

Hürmüz Boğazı’nın kapatılması, hem petrol hem de sıvılaştırılmış doğalgaz ticareti nedeniyle Türkiye’nin enerji güvenliğini de etkileyebilir. Merkez Bankası’nın mart ayında yayınladığı rapora göre brent petrol fiyatlarındaki yüzde 10’luk artışın benzin ve mazot fiyatlarını yüzde 7, LPG fiyatlarını ise yüzde 2.5 oranında artırdığı hesaplanmıştı. Akaryakıt istasyonunun tabelasında yazan benzin fiyatının yaklaşık yüzde 50’sini brent petrol fiyatı, yüzde 40’ını vergiler oluşturuyor.

Akaryakıt fiyatlarına bu gece dev zam geliyor!