Kocaeli‘nin Kartepe ilçesinde, Dumlupınar Mahallesi’nde gerçekleştirilen bir metro projesi için yapılan sondaj çalışmaları sırasında 2 Mart Pazar günü yerin 45 metre derinliğinde gaz açığa çıktı. Gazın varlığı, çalışma alanında bulunan firma çalışanları tarafından fark edildi ve hemen AFAD, itfaiye ile gaz dağıtım firması yetkililerine haber verildi.

GAZIN KONTROL ALTINA ALINMASI
Sondaj çalışmaları sırasında açığa çıkan gazın kontrolsüz bir şekilde yayılmasını önlemek amacıyla, ekipler gazı tutuşturma kararı aldı. Bu sayede, gazın patlamaya neden olmasının önüne geçildi. Ancak, günlerdir devam eden yanma süreci, rüzgarın etkisiyle zaman zaman kendiliğinden sönme durumu yaşadı.

BETON KAPATMA ÇALIŞMALARI
Ekipler, gazın yayılmasını kontrol altına almak için bölgeyi betonla kaplama kararı aldı. Bu işlem, rüzgarın etkisini azaltarak yangının daha kontrollü bir şekilde sürdürülmesini hedefliyor. Gazın çıktığı alanın betonla kaplanması, yangının kontrolsüz bir şekilde yayılmasını engellemeyi amaçlıyor.

YANGININ DURUMU
Şu anda yanmanın kontrollü bir şekilde sürdüğü bölgede, ekiplerin bekleyişi devam ediyor. Yangının söndürülmesi için gerekli önlemler alınırken, bölgedeki güvenlik önlemleri de artırılmış durumda. Ekipler, gazın tamamen kontrol altına alınması için çalışmalarını sürdürmektedir.

