Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülen davada, tutuklu sanık Levent Ç., avukatlar ve Rüstem Duman’ın yakınları hazır bulundu. Tanık Yiğit A., olay anını anlatırken, Levent Ç.’nin kendisine Rüstem’in saldırgan tavırları nedeniyle panik içinde olduğunu söylediğini belirtti. Yiğit A., Rüstem’in elinde zincirle Levent’e saldırdığını iddia etti.
TANIKLARIN İFADELERİ ÇELİŞKİLİ BULUNDU
Sanığın kız arkadaşı Çiğdem A., Levent Ç.’nin kendisine olaydan sonra birini vurduğunu söylediğini aktardı. Maktulün eşi Melek Duman ise, tanıkların ifadelerinin çelişkili olduğunu ve olayın planlı bir cinayet olabileceğini öne sürdü.

SAVCILIK MÜTALAASI: MÜEBBET HAPİS TALEBİ
Savcı, Levent Ç.’nin kasten öldürme suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Ayrıca, Levent Ç.’nin ruhsatsız silah bulundurması nedeniyle de 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Fatih G. için ise suçluyu kayırma suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
MAHKEME SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Mahkeme heyeti, sanık avukatının savunma için süre talebini kabul ederek duruşmayı erteledi. Davanın bir sonraki duruşmasında, savunmaların dinlenmesi ve yeni delillerin değerlendirilmesi bekleniyor.
