Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Hürriyet’ten eleştirilere: “Ben de insanım”

İzmit Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nda, Topçular Mahallesi Arzu Sokak’ta meydana gelen toprak kaymasının ardından vatandaşlara yapılması planlanan destekler görüşülürken, konu siyasi tartışmaları da beraberinde getirdi. Özellikle Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in olay bölgesine bir gün sonra gitmesi üzerinden yaşanan polemikler meclis oturumuna damga vurdu

İzmit Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nda, Topçular Mahallesi Arzu Sokak’ta

Gündem maddesinin görüşülmesi sırasında söz alan MHP Meclis Üyesi Okan Karagöz, yaşanan olayla ilgili belediyenin tutumunu eleştirdi. Karagöz, söz konusu yapıya ait belgelerde CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan’ın imzasının bulunduğunu öne sürerek, belediyenin mağdurlara destek verme kararının yaşanan sürecin üzerini örtmeye yönelik bir girişim olarak algılanabileceğini söyledi. Bölgedeki vatandaşların daha önce yaptığı uyarıların dikkate alınmadığını savunan Karagöz, belediyenin olayın ilk anlarında yeterli hassasiyeti göstermediğini ileri sürdü. Ayrıca yaşananların tüm yönleriyle araştırılması için meclis bünyesinde inceleme komisyonu kurulmasını önerdi.

CHP’DEN TEKNİK SÜREÇ VURGUSU

Karagöz’ün açıklamalarına CHP sıralarından yanıt geldi. CHP Meclis Üyesi İlker Ulusoy, olayın teknik boyutunun siyasi tartışmaların önüne geçirilmesi gerektiğini belirterek, kaymanın inşaat çalışmaları sırasında meydana geldiğini ve belediye ekiplerinin vakit kaybetmeden müdahalede bulunduğunu ifade etti.

Ulusoy, bölgede istinat duvarı çalışmalarının sürdüğünü ve zemin etüt raporlarında alınması gereken önlemlerin açık şekilde yer aldığını belirterek sürecin uzman ekipler tarafından takip edildiğini söyledi.

TARTIŞMA KARŞILIKLI SÖZLERLE SONA ERDİ

Mecliste tansiyonun yükseldiği anlarda CHP Grup Başkanvekili Nazım Gençtürk de söz aldı. MHP grubunun konuyu siyasi malzeme haline getirdiğini savunan Gençtürk, Topçular’daki mağdur vatandaşlara yönelik destek çalışmalarının sürdüğünü ve meclis kararıyla bu yardımların resmiyet kazanacağını dile getirdi.

Gençtürk ayrıca, benzer olaylara farklı ilçelerde de aynı hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini ifade ederek Gebze’de yaşanan bazı olayları örnek gösterdi.

“OLAY YERİNE GİTMEMEMİN NEDENİ SAĞLIK SORUNLARIYDI”

Tartışmaların ardından konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Son dönemde hem aile bireylerinin sağlık sorunlarıyla ilgilendiğini hem de kendisinin ciddi sağlık problemleri yaşadığını belirten Hürriyet, bu nedenle olay yerine hemen gidemediğini söyledi.

Sahadaki çalışmaların ilk andan itibaren belediye ekipleri tarafından yürütüldüğünü vurgulayan Hürriyet, yaşanan insani durumların siyasi tartışma konusu yapılmaması gerektiğini ifade etti. Belediye ekiplerinin süreç boyunca bölgede görev yaptığını belirten Hürriyet, yapılan çalışmaların tüm detaylarıyla kamuoyuyla paylaşılabileceğini kaydetti.